Textiel gratis aan huis opgehaald in Amsterdam Centrum en Museumkwartier

Bewoners van stadsdeel Centrum en Museumkwartier kunnen tot november gratis hun oude textiel thuis laten ophalen. Met deze service wordt het nog gemakkelijk gemaakt om oud textiel in te leveren. Via deze website kunnen bewoners van stadsdeel Centrum en Museumkwartier een afspraak maken waarna het textiel gratis bij hen thuis wordt opgehaald. Alle textiel is welkom, zelfs als het kapot is. Niet alleen oude kleding is welkom, ook schoenen, handdoeken, beddengoed, hoeden, tassen, knuffels en gordijnen mogen ingeleverd worden. Bewoners dienen dit in een dichte zak aan te bieden. 

Als dank krijgen Amsterdammers na het aanmelden van hun textiel via www.textielrace.nl kortingscodes voor duurzame merken zoals Loop.a Life, Mud Jeans, SKOT Fashion, LABFRESH, Gerrard Street en NOWA.

Pantar haalt het textiel op
Chauffeurs van sociaal werk- en leerbedrijf Pantar halen het textiel op bij de bewoners en circulair dienstverlener Seenons zorgt hierbij voor de optimale route. Al het verzamelde textiel wordt naar Wieland Textiles gebracht, zij zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk hergebruikt wordt. Mocht hergebruik niet meer mogelijk zijn, dan zal het textiel door hen worden gerecycled. 

Minder textiel bij restafval
Per jaar belandt er gemiddeld tien kilo textiel per inwoner bij het restafval. Enorm zonde, dit wordt dan verbrand terwijl het merendeel hiervan hergebruikt kan worden. Door oud textiel aan huis op te halen en het bewoners nog makkelijker te maken dit in te leveren verwacht de gemeente Amsterdam dat er minder textiel bij het restafval zal belanden en dat er meer hergebruikt kan worden. Zo wordt een duurzaam initiatief gecombineerd met extra gemak voor de Amsterdammer.